دانشمند جوان تبریزی، جانشین انیشتین!!! +عکس
دانشمند جوان ایرانی، با تصدی بر کرسی استادی دانشگاه پرینستون- جایگاهی که
پس از انیشتین در اختیار فرد دیگری قرار داده نشد- دنیا را با این سوال
مواجه کرده است که آیا انیشتین بعدی، یک ایرانی خواهد بود؟
گزارش ویترینو،نیما ارکانی حامد ،نیما ارکانی حامد در حال حاضر استاد دانشگاه هاروارد و دارای کرسی استادی در دانشگاه پرینستون است. این کرسی از سال 1933 تا 1955 در انحصار آلبرت انیشتن بوده است.
تلاش نظریه ابر ریسمان که اخیرا اعلام شده، در این است که توضیح دهد ذرات، کوچکترین ماده تشکیل دهنده مواد نیستند بلکه حلقه های مرتعشی که ریسمان نامیده می شوند، کوچکترین بخش به حساب می آیند.
دکتر ارکانی با تکمیل این نظریه عقیده دارد که این ریسمان ها در 11 بعد در حال ارتعاش هستند که ما فقط 3 بعد از آن را می توانیم مشاهده کنیم، وجود بعد دیگری هم به نام بعد زمان به اثبات رسیده و تا به امروز در مورد 7 بعد دیگر توضیح کاملی ارائه نشده است.
ارکانی به همراه دو فیزیک دان دیگر به نام های دیموپلوس (Dimopoulos) و والی(Dvali) در مورد این ابعاد نظریه ای ارائه کرده اند که می گوید این ابعاد بزرگتر از آن چیزی هستند که تاکنون تصور می شود و از آن جایی که تنها نیروی گرانش بر آنها اثر می گذارد، قابل دیدن نیستند.
اطلاعات یشتر در مورد نیما ار کانی حامد
متولد؛
۵ آوریل ۱۹۷۲ (۴۴ سال)
ملیت؛آمریکایی _کانادایی
تبار؛ایرانی
رشته فعالیت؛ فیزیک
محل کار؛ دانشگاه هاروارد،مؤسسه مطالعات پیشرفته،دانشگاه کرنلدانشآموختهٔ؛دانشگاه تورنتو،دانشگاه برکلی
جوایز؛ مدال گریبو از مؤسسه فیزیک اروپا (۲۰۰۳)،جایزهٔ ساکلر از دانشگاه تلآویو (۲۰۰۸)
نیما ارکانی حامد (زادهٔ ۱۹۷۲ میلادی در هیوستون) فیزیکدان آمریکایی کانادایی[۱] در زمینه فیزیک ذرهای و نظریه ریسمان کاربردی است و در حال حاضر استاد تمام وقت مؤسسه مطالعات پیشرفته است. پدر و مادر وی هر دو فیزیکدان بودند که بعد از انقلاب به کانادا مهاجرت کردند.[۲] پدر او (جعفرقلی ارکانی حامد) که خود نیز فیزیکدان اهل ایران (تبریز) است[۳] در حال حاضر استاد دانشگاه مک گیل کانادا در رشته ژئوفیزیک است.[۴] نیما ارکانی حامد در بیست و سومین دورهٔ کنفرانس فیزیک سُلوی در سال ۲۰۰۵ جزء دعوتشدگان به این کنفرانس بود.[۵]
او در سال ۲۰۱۲ به دلیل کار بر روی هیگز کوچک موفق به دریافت جایزه فیزیک بنیادی شد.[۶]
وی همچنین سی و دومین نفر در لیست صد نابغهٔ زندهٔ دنیا است.[۷] وی در سال ۱۹۷۲ در ایالات متحده آمریکا و از پدر و مادری دانشمند زاده شد. او تابعیت کانادائی دارد. نیما از دانشگاه تورنتو با نشان عالی در رشتههای ریاضی و فیزیک فارغالتحصیل شد و سپس به دانشگاههای کالیفرنیا و برکلی رفت و تحصیلات خود را زیر نظر لاورنس هال دنبال کرد. نیما از ۱۴ سالگی در نظریه و قوانین نیوتون تحقیق کرده است.
او دکترای خود را در سال ۱۹۹۷ دریافت کرد و به بخش SLAC در دانشگاه استانفورد به منظور ادامه تحصیل در پست دکتری رفت. در سال ۲۰۰۱ در دانشگاه پرآوازهٔ هاروارد، با هوارد جورجی و آندرو کهن به کار عملی به روی ذرات فوقالعاده ریز پرداخت. تئوری HIGGS نتیجهٔ کشفیات او در این عرصه است. از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۸ او استاد ارشد دانشگاه هاروارد بوده است.
نیما ارکانی حامد در سال ۲۰۰۵ برندهٔ جایزهٔ PHI BETA KAPPA از دانشگاه هاروارد برای تعلیمات عالی خود گردید.
نظرات (۰)
ارسال نظر
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.