در جهان 2 تریلیون کهکشان وجود دارد!!!+عکس
کیهانشناسان میگویند در جهان 2 تریلیون کهکشان وجود دارد که 20 برابر از رقمی که پیشتر تصور میشد، بیشتر است.
گزارش ویترینو به نقل از پرس تی وی،این کشف شگفتانگیز بر اساس مدلسازی سه بعدی از تصاویری صورت گرفته که تلسکوپ فضایی هابل در 20 سال گذشته جمعآوری کردهاست.
به گفتۀ کیهانشناسان تعیین دقیق تعداد کهکشانها امری بهغایت دشوار است. از جمله مشکلات پیشِ روی بشر در این زمینه این است که به دلیل بُعد مسافت، مدتزمان زیادی طول میکشد که نورِ کرات و کهکشانها به زمین برسد.
بسیاری از کهکشانهای دور دست نیز خارج از میدان دید تلسکوپها قرار دارند؛ حتی در درون این «جهان قابلمشاهده» نیز به دلیل محدودیتهای فنی، تنها 10 درصد از آنچه در خارج از کهکشان راه شیری وجود دارد، قابل مشاهده است.
پروفسور کریستوفر کانسلایس از دانشگاه ناتینگهام میگوید بیش از 90 درصد از کهکشانها در جهان هنوز مورد مطالعه قرار نگرفتهاند.
پروفسور کانسلایس و تیمش با استفاده از تصاویری از اعماق فضا که تلسکوپ هابل تهیه کرده و سه بعدی کردن آنها، تعداد کهکشانها را در زمانهای مختلف تاریخِ جهان بررسی میکنند.
نتایج تجزیه و تحلیل، بازۀ زمانی حدود 13 میلیارد سال را در بر گرفتهاست. این محدودۀ زمانی به زمان «انفجار بزرگ» که گفته میشود زمان تولد جهان است، بسیار نزدیک است.
یک کهکشان مجموعهای از میلیونها و یا میلیاردها ستاره است که منظومههایی را تشکیل دادهاند که در آنها نیروی گرانشی، کرات را در کنار یکدیگر نگهداشته است.
پی بردن به تعداد کهکشانهای «نامرئی»
با استفاده از مدلهای جدید ریاضی، کیهانشناسان میتوانند تعداد کهکشانهای «نامرئی» را که فراتر از میدان دید تلسکوپها هستند، تخمین بزنند.
محققین معتقدند اکثر این کهکشانها آنقدر کمنور و دور هستند که دیده نمیشوند و لذا این مدل ریاضی میتواند به آنها کمک کند.
یافتهها حاکی است زمانی که تنها چند میلیارد سال از سن جهان گذشته بود، شمار کهکشانها 10 برابر آنچه امروز وجود دارد، بوده است.
این یافته نشان میدهد که از تعداد منظومهها به دلیل ادغام آنها در یکدیگر کاسته شده و این «تکاملی قابلتوجه» محسوب میشود.
نظرات (۰)
ارسال نظر
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.