سعی کنید هرگز از خود انتقاد نکنید//تاثیرات ویرانگر خودانتقادگری!!!
افرادی که خود انتقادگر هستند از قضاوتها و ارزیابیهای دیگران واهمه دارند. این افراد نسبت به عدم پذیرش از سوی دیگران حساس هستند، در نتیجه تمام تلاششان معطوف بر این است که تاثیر مثبتی از خود به جای بگذارند در ضمن فهرست انتقاداتی که ما از خود میکنیم پایانناپذیر است ؛ چرا انقدر اندامم ناموزون است؟ چرا انقدر لاغر، چاق، تنبل یا ناخوشایندم؟
گزارش اختصاصی ویترینو ؛ما خطاهای دیگران را میبخشیم، اما نوبت به خودمان که میرسد سختگیر میشویم. کریستین برلر رواندرمانگر و پژوهشگر دانشگاه گلاسکوی اسکاتلند که در حال حاضر سرگرم تحقیق روی موضوع "خودهمدلی" است، میگوید: «سختگیری با خود و خودانتقادگری موجب بروز فشار روانی، ترس و حتی افسردگی میشود. ما نیاز بیشتری به همدلی با خود داریم.»
درواقع همدلی با من وجود به ما کمک می کند، ضمن آگاهی بر ترسهایمان الگوهای ثابت انتقادگر درونمان را بشکنیم. در حقیقت خودهمدلی باید همچون یک مربی حمایتگر و یا دوستی مهربان ما را تشویق به مشاهده دقیق تر و متعادلتر خود بکند و یادآور شود که هیچکس کامل نیست.
سه کیفیت اصلی تمرکز، پیوستگی و مهربانی... نسبت به خود کمک میکند تا درک کنیم نجواهای انتقادگر درونی تنها در تلاشی گمراه کننده برای حفظ ما هستند. به جای سرکوب و سرزنش این نجواهای ویرانگر میتوانیم با خودهمدلی فشار روانی، پریشانی و شکهای درونیمان را کاهش دهیم و آنها را تنها داستانهایی تلقی کنیم که ترسهای ما را نقل میکنند و نه حقایقی درباره آنچه هستیم و یا آنچه قادر به انجامش هستیم. بنابراین خودهمدلی به ما کمک میکند که احساسات مثبت بیشتری داشته باشیم و تعادلی در میزان ترسهای خود ایجاد کنیم و بدین ترتیب احساس شادی و نشاط، آرامش و اعتماد بیشتری داشته باشیم.
خودهمدلی باعث فعال شدن بخش حمایتگر و خودآگاه ذهن ما میشود و باور قابلیتها و ارزشهایمان را ساده تر میکند، بدین ترتیب ما کمتر خود را با دیگران مقایسه و در نتیجه کمتر احساس ناامنی میکنیم. خودهمدلی همچنین باعث افزایش انگیزه، عملکرد و جهش ما میشود.
پژوهشگران بر اساس تحقیقات به عمل آمده به این نتیجه رسیدهاند افرادی که در مسیر اهداف خود به طور دائم از خود انتقاد میکنند پیشرفت کندتری دارند و کمتر به اهداف خود دست پیدا میکنند. در حقیقت خودانتقادگری عامل بازدارنده و تخریب کننده نفس است که موجب میشود از اهدافمان باز بمانیم. خودانتقادگری با تضعیف روحیه، ترمزی در مسیر و برنامههای ما ایجاد می کند و موجب میشود در چرخه نشخوار فکری، بیزاری ازخود و تعلیق قرار بگیریم.
پژوهشگران معتقدند کسی که به طور دائم خود را مورد سرزنش قرارمیدهد، به خود آسیب وارد میکند. فرد با رفتار سختگیرانه و خشمآلودی که نسبت به خود دارد رفته رفته دچار افسردگی، فشار روانی و ترس میشود.
نظرات (۱)
عالیست
حضورتان عالیست....
ارسال نظر
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.