کشف روش پنجهزار ساله ساخت آبجو در چین
باستانشناسان به شواهدی دست یافتهاند که نشان میدهد حدود پنجهزار سال پیش، چینیها روش پیشرفته و پیچیدهای را برای تهیه آبجو به کار میگرفتند.
هیات باستانشناسان دانشگاه استانفور به سرپرستی جیانگوانگ در حفاریهایی در ناحیه اطراف رودخانه وی در چین، مقادیری اشیاء سفالی شامل کوزه، قیف و خمره یافته و توانستهاند بقایای مواد موجود در آنها را به دست آورند. آزمایش این مواد نشان داد که بقایای آبجو و غلات و مواد دیگری است که حدود پنجهزار سال پیش در تهیه آبجو در این منطقه به کار میرفته است.
این مواد هم شامل گیاهانی مانند برخی ریشههای خوردنی و همچنین غله موسوم به "اشک ایوب" یعنی گیاهان بومی چین بود و هم شامل اقلامی مانند جو و ارزن میشده که از غرب، یعنی ایران و سایر مناطق خاورمیانه به چین آورده شده بود. کشف استفاده از جو در چین در پنجهزار سال پیش به ویژه برای باستانشناسان غیرمترقبه بود زیرا نشان میدهد که زمان ورود جو به این سرزمین هزار سال جلوتر از آن بوده که تا کنون تصور میشد.
ظروف و وسایل یافت شده همچنین حاکی از به کارگیری روشی پیشرفته در تهیه و نگهداری آبجو بوده است هر چند تجزیه مواد یافت شده در این وسایل امکان آن را نمیدهد که دقیقا مزه آبجو در آن زمان را حدس زد. با وجود اینکه اقلام به کار رفته در تهیه آبجو چینی مشخص است، نسبت هریک از آنها را نمیتوان تشخیص داد هر چند به گفته یکی از باستانشنان، احتمالا این نوشیدنی مزهای ترش و شیرین داشته است.
البته چینیها اولین سازنده آبجو در جهان نیستند و در همان حدود پنجهزار سال پیش، تهیه و مصرف این نوشیدنی در نقاط دیگری به ویژه ایران و مصر سابقهای نسبتا طولانی داشت. ساخت این ماده حاصل کشف استفاده از حرارت برای تجزیه کربوهیدراتها و سپس تخمیر این مواد بستگی داشته است.
به گفته پژوهشگران، به نظر میرسد که آبجوسازان چینی در پنجهزار سال پیش کمابیش همان روشی را برای تهیه آبجو به کار میگرفتند که امروزه به کار میرود. یک کارخانه تولید آبجو پیش از این کوشیده است آبجوهایی را با استفاده از روشهای باستانی تهیه کند و انتظار میرود شیوه ساخت آبجو در چین را هم امتحان کند.
نظرات (۰)
ارسال نظر
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.